miercuri, 22 aprilie 2009

Jesus, my ass!

V-ati gandit vreodata ca o sa ajungeti sa va catarati pe acoperisurile cavourilor si cu stropitoarea, carpa si peria de sarma sa le spalati si o sa le curatati? Nici eu. Ok, that was untill wendnesday. Si uite-asa am facut eu scurta la mana si am vazut cum pe Gina[parca] a batut-o fra-su [ care este fugit pentru a nu stiu cata oara din spitalul de nebuni ] pana cand nu i-a mai ramas un dinte in gura.

Joi am facut eclere.

Apoi, vineri adica, am facut curatenie si am inaugurat o roscata cu suvite visinii. Superb mi-a iesit numa ca n-a vrut sa stea sa-i fac poza intrucat cica nu e fotogenica si faina de pe obrajii si fruntea ei [ca facuse si ea eclere] n-avea chef de poze. Eh, detalii.

Sambata l-am ajutat pe Dan cu privirea sa inroseasca, inverzeasca, albastreasca si ingalbeneasca ouale. Alea fierte in prealabil, ale lui sunt inca au naturell. Si-am mai inaugurat o blonda. Asteia nici n-am vrut sa-i fac poza ca a iesit ca dracu. Cine a pus-o sa stea 2 ore cu vopseaua in cap sa-i faca poze. Apoi am fost la Inviere. Cu "i" mare ca cica asa se scrie. Si am salasluit langa un foc incropit din cauciucuri de camioane atat de mult incat geaca mea noua si alba s-a inegrit de taciuni. Ulterior, am fost la cimitir si i-am lasat si cumnatului Marian lumina de la Ierusalim, odihneasca-se in pace.

Duminica am dormit. Cand m-am trezit m-am postat pe o patura, pe iarba verde, cu restul satrei si am privit cum Marin si Gila l-au aruncat cu japca pe unchiul Neagu pe bancheta din spate si l-au condus elegant pana acasa, unde l-au coborat gentil. Degeaba au fost ei gentili ca el a cazut in primul sant pe care a pus ochii. Am vazut poze cu fetita vecinului Neluta, nascuta in noaptea de Pasti si am fost in vizita pe la rude, chestii, trestii, nebuneli.

Luni, am plecat dis de dimineata pe la ora 14 catre cumnatica Doina, unde am facut un gratar. Abureli si trancaneli, pe la 22 plecam acasa. Ajunsi acasa, observ ca o vietate neidentificata imi misuna pe la spate. Pana sa realizez eu ca este un arici si ca s-a priponit langa masa din curte, Dan deja venise cu furca sa-l sinucida pe stimatul porc tepos. Si cum a venit el asa, a indreptat furca catre arici, si o aseaza usurel pe el, apasand cu modestie ca sa nu storceasca vlaga din animal:
Eu: Hai, daca tot incerci sa-l omori, macar prefa-te ca infigi furca aia in el.
Dan: Nu pot.
Eu: De ce? Te doare mana?
Dan: Nu, MI-E MILA!
Ha! L-am deposedat de arma crimei, pe care am infipt-o bine in arici. Apoi fiorosul de Danut a luat furca, cu port tepos cu tot, si a iesit in mijlocul strazii, azvarlind ariciul in iarba. Intram in casa satisfacuti imoral. La 5 minute, se aud claxoane disperate. Cine altul decat cumnatelul Georgica, claxonand ariciul sa traverseze mai repede. Ceea ce a si facut, ajungand inaintea lui inapoi in curte. Cumnatica [ma scuzati] Corina, coborand din masina, a realizat ca ariciul o urma fidel si a tipat cat au tinut-o plamanii. Nu-i bai, a luat George o lopata si a deplasat ariciul in iarba cu pricina unde anume il aruncase Danut mai devreme. Nu a dorit sa infiga furca in el. Ghiciti de ce? Da. De mila.
Luni dimineata ma tezesc tipetele disperate ale mamei lui Dan si apoi vocea suava a respectivului mascul zbierandu-mi langa ureche: "Piiiiisiiiiiii s-a intors ariciiiiiiuuuuuu! Vino sa-l omooooooooori!". Pana sa ajung eu la arici deja vecinul Gogu infipsese sanatos furca in arici, de a iesit pe partea cealalta si a mai si priponit furca in pamant. Toate se lasa la locul lor pana cand se trezeste Georgica si ia furca si plaseaza ariciul pe un morman de nisip ca sa vada daca mai invie. Peste circa jumatate de ora, surpriza! Se ridica ariciul in picioare. Il inspecteaza cumantelul, ii facem poze, vedem ca nu mai are decat un ochi. O ia ariciul la goana. Cam 5 metrii ca apoi s-a pragusit extenuat, dar viu. Am incropit un culcus intr-o galeata si l-a luat Georgica si l-a dus pe un teren cu iarba pamant alea alea cam la 20 de minute de mers pe jos. Peste o ora, surpriza! A venit ariciul. I-am pus apa sa bea si am stat la o barfa, un pahar de vorba, mai o samanta pentru mine, mai o furnica si-o rama pentru el. Ne-am imprietenit, nu se mai face ghemotoc cand vede oameni. Era doar putin pudic.

Si ca sa revenim la titlu: Jesus, my ass! I-au trebuit 3 zile ca sa invie doar o data. Ariciul meu e mai smecher, a inviat de 2 ori in mai putin de 24 de ore!


Un comentariu:

Put a smile on your face. spunea...

Faina povestea,cata aventura pt bietul arici:)