marți, 9 martie 2010

Si ma duc sa ma culc.

Ati vazut vreodata curse d-alea..Dirt Rally parca se cheama, pe zapada? In Romania? Pe un camp pustiu? LA 4 DIMINEATA? E o priveliste minunata daca ignori temperaturile de -75 de grade gen, zapada care-ti intra in ochi, fie ea rascolita de masini si vant, fie cazuta din cer, trezitul in toiul noptii ca sa ajungi acolo unde trebuie atunci cand trebuie si nepotrivirea perfecta intre teren si masinile care se vor a concura in tentativa aia de Dirt Rally, sau cum iarba mea s-o numi.

Asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca, fiind o persoana "foarte sociabila" cand sunt trezita prematur, am fost luata pe sus si trantita prin zapada de vreo cateva ori ca sa incetez sa ma mai zbat. N-au avut decenta sa-mi ofere o cafea si o tigara.

Si cum stateam eu acolo, dardaind si injurand tot ce misca, urmaring doua buburuze, o Toyota din '96, niste Loganuri si niste Dacii probabil de-o varsta cu mine, alergandu-se ca o cireada de vaci la pascut, m-a lovit ideea geniala : POT SA PLEC.

Pasesc tiptil prin zapada catre masina lu' Goghi. Parca si vedeam perna si patul in fata ochilor. Pilota, caldura, liniste, ah, RAI! Ma sui in masina...pornesc....ma uit in jur sa vad daca m-a observat cineva....toate bune si frumoase, plec.....merg vreo 20j de metrii si-mi taie Georgy calea: "unde ai impresia k te duci?". "La dracu' sa va ia, numai sa scap de-aici", in gandul meu.

And before I knew it, m-am trezit tintuita intr-o gargarita d-aia [un Ford Ka], cu toate ideile amestecate si zdruncinate. In momentul ala ma simteam ca o pereche de sosete abia scoasa din masina de spalat. I didn't even know witch way is up. Dar nu-i bai, m-am dezmeticit repede. In fine, nu destul de repede. Stateam si ma uitam cu ochi inlacrimati de caprioara la sofer. Ma jur ca n-avea mai mult de 15 ani dupa cum arata. Pana sa decid ca urmeaza sa-i fac capul calendar ca sa ma lase sa cobor..cateva secunde am ramas blocata cu ochii la el gandindu-ma: He is so gonna kill me today. In alea 15 minute pana cand a oprit masina, intr-un final, cred k am tipat la baietasul ala mai mult si mai cu pasiune decat am tipat la mama si la Danut, put together, in ultimii 20j de ani. Acum, dupa ce mi-am baut cafeaua, daca stau sa ma gandesc bine, poate am tipat cam tare la saracu' baiat. Nu de alta dar ma doare-n gat.


P.S. Diseara merg cu Aida si Tani sa-i luam pe Istvan si Carol. Se anunta o seara cel putin interesanta. :))
P.S. 2 Daca ma omoara Aida pe drum, vreau ca Danut sa mosteneasca tv-ul de la mine din camera, si masina o primeste Andrushca. :D

Niciun comentariu: