luni, 23 februarie 2009

Freeeeeeeee ! ! !

In nici un caz. Nu am de gand sa devin unul din urmatoarele exemple demne de urmat lifestyle wise. Si tin foarte tare sa precizez asta pentru ca in ultimul timp sunt oferita drept exemplu de viata copiilor viitori elevi de liceu. Andreea, nepoata lui Danut este clasa a 8-a si urmeaza sa mearga la liceu, fiind o copila destul de inteligenta pentru mediul in care a fost crescuta. Iar tatal ei excesiv de posesiv si protector, cumnatelul Neutronu', si mama ei dornica de a-si indeplini visul de a urma liceul, prin fiica sa, cumnatica Doinita, isi doresc din tot sufletul si cu ardoare i-au facut cunoscut acest lucru fetitei, ca ea urmeaza sa mearga la liceu in BUCURESTI. Dar fata nu este in totalitate incantata de idee, ea dorind de fapt, in adancul sufletului, sa mearga la liceu in Targoviste, impreuna cu toata cleata ei de fane inflacarate si sustinatoare fidele. La aflarea acestei blasfemii totale, parintii fetei au stat si s-au gandit cum ar putea sa atraga copila catre Bucuresti. Si astfel mintile lor obosite au fatat urmatorul argument: " Hai, mai mami, pai cum asa? Nu vrei si tu sa ajungi la o facultate ca lumea? Nu vrei tu sa mergi la un liceu bun? Nu vrei si tu sa ajungi asa, ca Oana, cand te faci mare?"
WTF people? In primul rand, ducandu-se la un liceu in provincie are mult mai multe sanse sa capete note mai mari si sa intre la o facultate mai buna. Sau ma rog, sa nu mai trebuiasca sa astepte repartizarea pe grupe sa vada daca mai are loc la Spiru Haret la Marketing. Not to mention ca are mult mai multe sanse sa si intre la liceu in Targoviste decat in Bucuresti.
Si in plus? What's there to admire? Eu ii inteleg pe ei ca nu mi-au vazut niciodata adevarata fata pentru ca am avut eu grija de asta, dar chiar nu pot sa-si imagineze ca I'm not all flowers and rainbows? Sa ajunga ca Oana? Adica ce? Sa se speteasca sa munceasca 4 luni ca sa plateasca pentru lipsa de potenta rutiera a altora? Sa se chinuie sa explice familiei ei si prietenului verisoarei ei ca nu se zice "am mancat si stau sa-mi REVIU" ? Sa se uite la parintii ei si sa vada cu ochiul liber prostia crasa de care sunt in stare, semnand mii de pagini din presupuse contracte care ar putea foarte bine sa fie foi albe sau condamnari la moarte ca oricum nu sunt citite decat dupa semnare? S se trezeasca in miezul noptii ca sa se duca acasa? Sa minta doar ca sa vada ce fata de uimire si admiratie afiseaza Alla la auzul unei minciuni , pe cand adevarul il priveste cu suspiciune caci nu suna la fel de pompos? Sa manipuleze lumea in asa fel incat ei sa faca orice in interesul ei si nimic pentru ei insisi, si chiar daca se prind, sa nu mai conteze ca oricum ii convinge ca ce au facut trebuia facut and it was the right thing to do? Oups. That's the good part. Hai sa ajunga si Andreea ca Oana. O sa am si eu cu cine sa conversez inafara de Issa si Georgiana.

P.S. De azi sunt libera ca pasarea cerului sa fac whatever the fuck I want. Mai putin in cursul saptamanii cand trebuie sa amenajez prin casa, sa fac acte de contabilitate pentru cumnatelu' Georgy si sa ies cu Georgiana. Si mai putin in weekenduri cand ma duc la Danut sau vin Danut cu Georgy la mine and they have my undivided attention.

Niciun comentariu: